Image

ESCAPES

From WALLPAPER* City Guide Toronto, 2012

This small Ontario city is home to the Stratford Shakespeare Festival… However, design lovers will want to visit for the Rundles Morris House. A contemporary residence, designed by Shim-Sutcliffe Architects, it’s a sublime combination of materials, in this case concrete, cedar and Douglas fir. The property is spread over four levels, with a central atrium drenching the house in natural light.


UNFORGETTABLE GETAWAY

By Ms. Aefa Mulholland From OUTTRAVELER.COM, AUGUST, 2009

For an unforgettable getaway, stay in contemporary work of art, the loft-luxe Rundles-Morris House (C$595 a night), Stratford's most distinctive and exquisitely designed address. A deluxe, self-contained suite on four levels, including a full, top-of-the-range demonstration kitchen, the House deservedly features in the Phaidon Atlas of Contemporary World Architecture. A soaring, three-level atrium is flanked by stairs and intersected by an overhead walkway in this light-filled, architectural gem. Toronto starchitects Shim-Sutcliffe worked with Jim Morris to create this dream home of concrete, warm cedar, and Douglas fir, and Morris and his dashing partner, local Richard Maloney, have spent years painstakingly furnishing and fitting the house with Roblin paintings and Gehry and Le Corbusier chairs. The House has a living room with fireplace, den, bedroom, two bathrooms, and views of Victoria Lake. Book well in advance: their season is short (May through October) and Stratford's most stylish stay is a hot, hip ticket.


ESCAPE ARTISTRY

TORONTO LIFE, May, 2008

Rundles-Morris House provides the ultimate in privacy while accommodating one or two couples at a time. This gorgeous guest house is attached to renowned Rundles Restaurant, where you can dine or from whose kitchen dinner will be delivered to you.

Click Here for complete article


SHIM-SUTCLIFFE BLENDS NATURAL WITH ARTIFICIAL LANDSCAPES

By Clifford A. Pearson From ARCHITECTURAL RECORD, April, 2002

Designing a house to sit on a three-car parking lot, with multi-story apartment buildings on either side was a challenge for architects Shim-Sutcliffe. However, they rose to this challenge and created an awarding-winning, four-level, 40-foot wide house with "a fluid series of spaces". They even found room for a water garden at the back.


SMALL BUT GRAND

From CANADIAN INTERIORS, November/December, 2001

Architects Shim-Sutcliffe's asymmetrical design for the Cobourg House in Stratford gives it a sense of mystery and spontaneity. Natural light sources are revealed around every corner. The colour scheme lightens with each level of this 1,800 square foot wood and concrete dwelling that overlooks Lake Victoria.

Click Here for complete article